Hej hälsar Stig

”Fempunktsprogram för de som vill öka sin hälsa

1. Inga industritillverkade matvaror och speciellt inte något som blivit uppvärmt över 100 grader. Mat bör tillagas med ångkokning eller lågtemperatur i ugn men ej vanlig kokning, stekning eller grillning.

2. Ingen mat gjord av mjölk eller gluteninnehållande mat som vanligt bröd, ris eller pasta. Man kan fuska begränsat med mat gjord av mjölk men med gluten måste man vara absolutist-fundamentalist. Det finns glutenfritt öl: Sol, St Peter´s, Corona, Saxon och Lapin Kulta. Man kan ersätta ris och pasta med t.ex. kokta quinoafrön. Glutenfritt bröd finns att köpa. Det gluten man äter idag tar minst tre månader att lämna kroppen. Varje fusk betyder att man börjar om från ruta 1 – tre månader tillbaka.

3. Var försiktig med socker och stärkelse, också kokta rotfrukter (de går bra att använda råa i smoothies, även rå potatis).

4. Ät rikligt med bladgrönsaker, kryddor, ärter, bönor, nötter och mandel.

5. Ta även dagligen D-vitamin året runt i lämplig dos (2.000 – 5000 IE, dosen beror på kroppsvikt och individuell förmåga hos tarmen att suga upp D-vitamin och bör kontrolleras med blodprov de första åren), dagligen 1000 IE omega-3 fettsyra helst i form av krillolja, och gärna även dagligen 1 rågad matsked gurkmeja! ”

/ Stig Bengmark

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>